Pasování na čtenáře 2016

31.05.2016 10:52

Vážení čtenáři a návštěvníci knihovny,

rok v knihovně uběhl a už jsme opět uváděli děti mezi čtenáře. Letos už po čtvrté. Děti, které jsem pasovala jako první chodí do 3. třídy, všichni jsou zdatní čtenáři, všichni chodí do knihovny, a když jsou v knihovně na besedě je s nimi radost pracovat.

V tomto roce budeme mít 10 prvňáčků. V knihovně už měsíc předem probíhaly všemožné přípravy - vytvořila jsem šerpy, přemýšlela co dát do sáčků a jak všechno dozdobit. Anička Vintrová opět upekla kouzelné klíče od Království knih, které navíc vyzdobila zlatým práškem. Byly krásně výtvarně vyvedené a perníkem voněla celá knihovna. Helenka Michalčíková si udělala čas, celou akci vyfotila a přispívala k dobré pohodě vtipnými komentáři. Oběma moc děkuju, i když letos neměly na pasování své děti, dokázaly se pro akci nadchnout a věnovat jí svůj čas.

A už byly v knihovně první rodiče a už tu byly i děti ze školy s učitelkami. Všechno dobře dopadlo. Děti přišli podpořit rodiče, prarodiče i tety nebo sourozenci. Na housle nám zahrál Štěpán Bartoš, kterému ještě jednou moc děkuju, že si udělal chvilku volno a přeju hodně štěstí u zkoušek na vysoké škole. Na přání dětí jsme si zazpívali písničku Když se zamiluje kůň. Paní učitelky měly s dětmi přichystané pásmo básniček a malé divadelní představení pohádky O veliké řepě.

Jako překvapení si Kubík připravil hru na housle a zahrál nám dvě skladbičky - je doopravdy moc šikovný. Dětem přišla mnoho úspěchů popřát i paní starostka Šárka Šusteková ze Žítkové, které moc děkuju, že si na Pasování našla ve svém programu čas.

Děkuju všem, kteří se do knihovny na Pasování na čtenáře přišli podívat a věřím, že se akce líbila jak dětem, tak dospělým. Nesmím zapomenout na paní učiteky Marušku a Janu - moc děkuju, že chodíte s dětmi do knihovny a také za moc příjemnou spolupráci.

Na to, jaká panovala v knihovně atmosféra se podívejte do fotogalerie.

Krásné léto

Vám přeje Vaše knihovnice